Ce sunt acizii grasi esentiali OMEGA 3, OMEGA 5 si OMEGA 6 ?
Acizii grasi esentiali Omega 3, omega 5 si omega 6, sunt frecventi un grasimile animale, ulei de peste, ulei vegetal, peste, seminte, nuci, humus si fasole. Sunt de fapt o familie de acizi grasi, despre care s-a descoperit recent ca au importanta mare pentru organism, fiind folositori mai ales in cazul unor afectiuni cardiace.
Cei ai cunoscti acizi grasi omega 3, omega 5, omega 6 sunt: HTA(acid hexacationic), ALA(acid α-linoleic),SDA(acid stearidonic), ETA(acid ecosapentaenoic), etc.
Beneficii pentru sanatate:
- Scad riscul cancerului de san si celui de prostata;
- Previn boli cardiovasculare (de exemplu infarct) si au un efect benefic asupra sistemului circulator;
- regleaza bataile inimii si presiunea sangelui;
- foarte util in cazul unor artrite si al reumatismului;
- de ajutor in cazul depresiilor;
- incetinesc procesul de imbatranire;
- actioneaza asupra materiei cenusie de la nivelul sistemului nervos , si imbunatatesc vederea.