6. Cum să economisești bani ? Identificarea binelui și răului în viața de zi cu zi

Heaven-And-Hell

Am luat decizia de a scrie acest articol un urma unui conflict care a avut loc recent la în anturajul meu. Conflictul era de fapt între doi prieteni de-ai mei care erau colegi de muncă, și nu reușeau să își împartă în mod eficient sarcinile între ei. Zis și făcut, în cele din urmă au ajuns la un numitor comun, și conflictul s-a terminat. Ce mi s-a părut curios era în primul rând dorința lor arzătoare de a avansa, dar nu atât de mult încât dorința lor de a fi apreciați și lăudați. Cu toate acestea, ambii colegi se plângeau permanent că nu mai au timp pentru ei și că jobul le ocupă tot timpul. Chiar și așa, ei în continuare doreau mai mult.

Din povestioara de mai sus mi-am dat seama imediat că, indiferent dacă cei doi ar fi avansat sau nu, nu ar fi existat o creștere semnificativă a bugetului lor. Practic, acești doi oameni aveau déjà o funcție de conducere, fiecare pe departamentul lui, și una chiar înaltă. Prin urmare am încercat să discern, care e sursa nemulțumirii lor, și am ajuns la concluzia că starea lor de spirit era afectată fie de dorința de a avansa, sau de faptul că nu mai au timp să facă ceea ce le place cu adevărat. O să vă las pe voi, cititorilor să găsiți răspunsul, și să identificați ce e bine și ce e rău în această situație.

1-conflito

Un exercițiu, de care eu m-am folosit frecvent era să acord în fiecare dimineață și seară câte zece minute, pentru a face o meditație care presupune conștientizarea binelui și răului din viața dumneavoastră.

Meditația de dimineață. Dimineața când vă treziți, înainte să vă ridicați din pat acordați-vă 10 minute în care să vă imaginați ce ar trebui să faceți în ziua respectivă. Gândiți-vă în ce locuri trebuie să ajungeți, ce oameni urmează să întâlniți și ce câștig ar trebui să aveți. Fiți optimist, și încercați să vă imaginați cum arată locul unde trebuie să ajungeți, dacă nu știți deja. De exemplu, dacă aveți un interviu de dat pentru un loc de muncă imaginați-vă cum va arată sala de conferință și de ce nu, chiar și angajatorul. Înainte de a vă ridica din pat nu uitați să mulțumiți lui Dumnezeu, pentru ceea ce aveți în acest moment, și pentru ceea ce veți obține în cursul zilei respective. Încercă să discerni cât mai clar posibil ce e bine și ce e rău pentru tine și cei apropiați.

Meditația de seară. Seara, chiar înainte de a adormi, acordați-vă 10 minute în care să faceți un rezumat referitor la ceea ce s-a întâmplat în ziua care tocmai a trecut. Faceți o analiză a situațiilor cu care v-ați confruntat și a oamenilor cu care ați interacționat. Fiți sincer cu dumneavoastră, și descoperiți dacă în timpul zilei ați făcut ceva greșit, daca ați jignit pe cineva sau dacă ați reacționat greșit când ați fost pus într-o anume situație. Analizați dacă vi s-a făcut un rău sau un bine, și dacă modul în care ați răspuns a fost bun. Dacă ați identificat că ați facut rău cuiva, de exemplu, planificați-vă pe următoarea zi să vă cereți scuze.  Înainte să adormiți nu uitați să mulțumiți lui Dumnezeu pentru experiențele și învățăturile pe care v-a învățat în cursul zilei care tocmai a trecut.

Dacă respectați aceste două meditații și vă faceți din ele o rutină zilnică, rezultatele nu se vor lăsa așteptate. Este foarte important în relațiile interumane să gestionați conflictele în mod eficient și să va identificați greșelile dumneavoastră și ale celor din jur. Întotdeauna trebuie să răspundeți răului cu bine. Acest fapt are o putere infinită, care vă ajută să progresați(profesional, social, spiritual) indiferent cât de nepotrivit ar fi mediul în care se întâmplă acest lucru.

Acesta a fost ultimul articol din această serie. Voi încerca să revin cât mai repede posibil cu alte articole care să vă ajute să aveți o viață frumoasă și împlinită atât pentru dumneavoastră cât și pentru cei din jur. Dacă v-a plăcut acest articol, sau informațiile oferite v-au ajutat  să aveți un stil de viață mai sănătos, mai echilibrat, mai economic și mai fericit – dați un like și un share și ne auzim data viitoare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.