4. Cum să economisești bani ? Cele mai bune lucruri în viață sunt gratis

1-mesaje-sms-uri-declaratii-de-dragoste-de-dragobete

De-a lungul vieții, oamenii sunt mereu preocupați  spre a obține: cât mai mulți bani, cât mai multe proprietăți și mai ales respect în rândul societății. Majoritatea dintre ei sunt orbiți de strălucirea unor aspecte materiale, și își risipesc scurtul timp pe care îl au la dispoziție pentru a obține ceva, care în scurt timp se dovedește că nu este de fapt ceea ce iși dorea la început. Lucrurilor mici, nu li se mai acordă atenția de odinioară. De obicei cele mai aprinse dorințe ale noastre sunt acelea care nu pot fi cumpărate cu bani. Acestea apar în viața noastră gratuit, fără ca noi să le observăm.

O dată cu dezvoltarea mass-media și cu această invazie majoră a informației, oamenii sunt expuși permanent unor realități virtuale, precum rețelele de socializare, facebook, chat-ul, care reprezintă de fapt o imagine falsă a lumii în care trăim. Aceste dispozitive revoluționare, captează total atenția oamenilor, și incurajează consumul de iluzii.

internet-društvene-mreže

Cele două paragrafe de mai sus, sunt de fapt două surse de nefericire ale oamenilor. Aș vrea să mai adaug aici și viciile, însă am vorbit despre ele într-un alt articol separat – ”Viciile.Prefer un viciu interesant în locul unei virtuți plictisitoare(Moliere)”. Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple există posibilitatea de a ne educa pe noi înșine, dar și pe copii noștrii, să nu folosească internetul mai mult decât este necesar. Acest lucru permite individului să se adapteze social, să exploreze lumea și totodată să evolueze pe plan personal și spiritual.

Pentru a avea un stil de viață sănătos este important să desfășurăm cât mai multe activități în aer liber. Nu toate activitățile recreaționale de afară sunt contra cost. De exemplu în orașele mari, anumite parcuri sunt dotate cu echipamente pentru fitness, piste de biciclete și trasee de alergat. Dacă sunteți genul de persoană activă una din aceste activități gratuite vă pot ajuta să vă mențineți în formă, fără sa fie necesar să cumpărați un abonament pentru o sală de fitness. Dacă aveți norocul să locuiți în mediul rural verificați dacă aveți pe aproape o pădure, un râu sau un lac. Aceste activități în aer liber (alergat, role, înot, etc) stimulează sistemul imunitar, și oferă un plus de energie. Dacă aveți un prieten  / prietenă apropiată nu ezitați să îi faceți o invitație. Când ați reușit să vă echilibrați stilul de viața, împărtășiți-l cu persoanele din jurul dumneavoastră. Nu uitați niciodată că ”Primim mai mult atunci când dăruim mai mult”.

Mai devreme am menționat câteva activități care au efecte benefice asupra trupului, minții și spiritului nostru. Este o activitate care satisface o parte semnificativă din nevoile prezentate în al doilea articol(vezi Cum să economisești bani ?  Ce este viața bună ?) din această serie. Dacă vă folosiți imaginația este foarte posibil să descoperiți și dumneavoastră ceva interesant de făcut. Merită încercat ? Nu-i așa?

youth-free-play-silhouette

Pe săptămâna viitoare voi pregăti un articol, care, datorită faptului că ne apropiem de finalul seriei, va fi mai mult concentrat spre menținerea unei stări de spirit benefice pentru trup, spirit și minte, decât despre economisirea de bani. Totuși veți descoperi acolo există mai multe modalități care vă vor ajuta să faceți economii.

Dacă v-a plăcut acest articol, sau informațiile oferite v-au ajutat  să aveți un stil de viață mai sănătos, mai echilibrat și mai economic dați un like și un share și ne auzim săptămâna viitoare.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.