Wine Up Fair in Transilvania editia a V-a

~ oameni, vinuri, pasiune, eleganță, professionalism ~

degustare_de_vinuri

De îndată ce am pășit în Cluj – Napoca, după o perioadă mai lungă de timp, starea mea de spirit s-a schimbat brusc. Pofta de viață mi-a revenit, și dorința de răsfăț a devenit mai intensă. Cu toate acestea, ceva lipsea. La început am crezut că este vorba despre un eveniment cultural, o seară de dans, sau pur și simplu relaxare. De îndată ce am pășit în oraș, am dat un ochi rapid pe internet să vad ce se mai întamplă, ce evenimente sunt în desfășurare, și să găsesc ceva potrivit gusturilor mele. Am aflat de acest Eveniment de la un prieten apropiat , în jurul căruia roiește o mulțime de oameni și care este permanent la curent referitor la activități interesante din Cluj – Napoca. După ce am verificat site-ul de internet  unde  acest eveniment era publicat, am considerat că este o alegere excelentă pentru această seară. Zis și făcut, prima dată ,m-am oprit la un restaurant în Cluj – Napoca, pentru că o vorba din bătrâni spune : ”să nu mergi să bei nemâncat”, și apoi am schimbat direcția spre Muzeul de Artă, unde a avut loc acest eveniment.

Eram familiarizată cu Muzeul de Arta, deoarece l-am vizitat în trecut, admirând operele de artă, mai ales ale unor pictori români precum Tonitza, Grigorescu, Stefan Luchian,  Theodor Pallady, Corneliu Baba și mulți alții. Întotdeauna mi-a plăcut atmosfera de acolo, și totuși, spre surprinderea mea unele lucruri se mai schimbă uneori. Acum ceva timp era deschisă  în curtea Muzeului de Artă o terasă, unde mă bucuram de câte o cafea dimineață, și imediat, ziua ce avea sa vină era mult mai optimistă. Nu m-aș fi așteptat niciodată ca această locație să fie aleasă pentru un târg de vinuri.

Am urcat scările și am intrat înăuntru. Ca și curtoazie am primit un pahar personalizat, o broșură, o hartă a târgului și bineînțeles o întâmpinare de neuitat, tipic ardelenească. Era destul de aglomerat, lucru care nu mi-a plăcut la început, însă, toată lumea a fost bine dispusă, și în scurt timp m-am acomodat și eu cu atmosfera.  În jur plutea un aer cald, și am avut  sentimentul că toți cei prezenți erau mai mult decât disponibili pentru a lega noi relații de prietenie. Ce era și mai interesant este că nu am reușit să observ în comportamentul lor nici un pic de falsitate, păreau că sunt cele mai sincere persoane pe care le-am întâlnit și îmi puneam întrebarea dacă nu cumva e de la vin.

Brusc am simțit că vreau să comunic cu cei din jurul meu, și m-am întors la grupul nostru de prieteni. Acest grup era mai mult decât neomogen. Combinația de oameni era foarte variată, cu educație, valori și credințe, pe cât de profunde pe atât de diferite. Unul dintre noi se aseamănă foarte mult cu un cercetător în fizică, cu gândire logică, personalitate foarte sociabilă, extrem de comunicativ și mereu la curent cu întâmplările din jurul lui – îl voi numi Fizicianul.  Un alt personaj interesant era Călugărul, mereu preocupat de conștiința lui, de meditațiile lui și mereu dornic să educe pe cei din jur conform teoriei creaționiste. Ascuns în spate stătea undeva, Samariteanul, o persoană deosebită, mereu dornică să ajute pe cei din jur, și să își împartă resursele și cunoștințele cu persoanele în nevoie.  Nu în ultimul rând foarte curios își face prezența la unul dintre standuri și Snobul – un personaj priceput, cunoscător în cele ale vinului, cu așteptări mari, fiecare vin, fiind pentru el o combinație  artistică de arome, pricepere și probabil timp.

Acum că am descris pe scurt  aceste personaje, care își jucau rolul cât de bine se poate în acest mediu, să vorbim puțin și despre vin. Această degustare de vinuri, a fost pentru mine o combinație de eleganță și profesionalism(exact ca în reclamă).  Conform informațiilor  pe care le-am colectat, expozanții din cadrul acestui eveniment  au fost doar invitați de marcă și producători de vin autohtoni, care ș-au folosit toată priceperea, pasiunea și profesionalismul pentru a oferi publicului  experiențe unice, produse de calitate și nu în ultimul rând să stabilească pentru ei standardele de calitate ale consumatorilor.

Pentru mine, faptul că am fost la acest eveniment, m-a făcut să am o altă părere despre băuturile alcoolice, mai ales despre vinuri. În cazul meu, saltul de la un simplu băutor de alcool aromat la un amator de vinuri la inceput în momentul în care am sesizat că, dintre toate băuturile alcoolice pe care le-am consumat, vinul este cel mai eficient când vine vorba de buna dispoziție.  Am încercat de-a lungul vieții mai multe băuturi alcoolice, însă nici una dintre ele nu te binedispune mai bine decât vinul. Berea te face să fii moale și adormit, votka îți atacă sistemul nervos, însă vinul(în cantități adecvate), cel puțin în cazul meu, mă face să fiu mai bine dispusă, mai relaxată și evident are anumite beneficii pentru sănătate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.